Tips voor het vergelijken van vliegtickets

Voor het vergelijken van vliegtickets zijn er ontelbaar veel mogelijkheden op het internet. Doordat de prijzen per tijdstip, dag en luchtvaartmaatschappij verschilt is het de moeite waard om meerdere dagen vliegtickets te vergelijken. Hier staan 10 tips om de goedkoopste vliegtickets te vinden.

Boek meer dan 7 dagen

Indien u vliegtickets boekt met meer dan 7 dagen tussen vertrek en aankomst vindt u vaak lagere prijzen.

Vroeg boeken

Er is een regel: hoe dichter bij de vertrekdatum, hoe duurder de vliegtickets. Door vroeg de vliegtickets te boeken kunt u nog profiteren van de lage prijzen van de eerste stoelen.

Kies een gunstige vertrekdatum

Vliegtickets zijn normaliter het goedkoopst op maandag, dinsdag of woensdag. Mocht u niet gebonden zijn aan een vaste vertrekdag kunt u voor verschillende dagen de vliegtickets vergelijken, voor zowel de heen- als de terugvlucht.

Let op de schoolvakanties

Gedurende de schoolvakanties trekken duizenden Nederlanders er weer op uit en boeken ze vliegtickets naar bestemmingen in de gehele wereld. Houdt er rekening mee dat de prijzen van de vliegtickets in de schoolvakanties hoger dan gemiddeld zijn. In Duitsland en Belgiƫ gelden andere schoolvakanties, dus probeer ook een de vliegtickets vanaf luchthavens in Duitsland of Belgiƫ.

Laat boeken

Zoals eerder vermeld zijn de eerste stoelen het goedkoopst, waarna ze steeds duurder worden. Het enige moment waarop de vliegtickets nog goedkoop worden is in de laatste paar dagen voor de vertrekdatum. Deze laatste stoelen worden dan vaak in de vorm van lastminutes aangeboden, gecombineerd met een accommodatie. Een last minute boeken kan daarom erg lucratief zijn.

Keuze van de luchthaven

Mocht je in de situatie verkeren dat meerdere luchthavens zich binnen een korte afstand van je vertrekplaats bevinden, probeer dan deze luchthavens uit bij het zoeken naar de vliegtickets. De luchthavenbelasting op de regionale, Duitse en Belgische luchthavens is lager dan bij Schiphol. Op de regionale luchthavens vliegen ook meer low cost airlines die vliegtickets tegen lage tarieven aanbieden.

Vergelijk ook low cost airlines

Bekende low cost airlines zijn EasyJet en RyanAir. De low cost airlines bieden de vliegtickets vaak tegen bodemprijzen aan en vliegen alleen op populaire vakantiebestemmingen en de grote Europese hoofdsteden. De luchthavens liggen vaak ver buiten de hoofdsteden, waardoor vaak nog een eind moet worden gereisd om in de stad te komen. Daarnaast is er minder service zodat er geen maaltijden en drankjes gratis worden geserveerd.