Vliegtickets Berlijn

Als je per vliegtuig naar Berlijn wilt afreizen voor een bezoek aan de stad om wat voor reden dan ook dan zul je daar aankomen op een van de twee luchthavens. Zoek dan ook naar vliegtickets Berlijn Tegel of Schönefeld. De grootste luchthaven is Berlin-Tegel en dit is een vliegveld dat erg dicht bij het centrum van Berlijn ligt, namelijk 8 kilometer. Het andere vliegveld is gelegen ten zuidoosten van Berlijn en heeft de naam luchthaven Berlin-Schönefeld. Omdat de situatie met meerdere vliegvelden in Berlijn voor problemen zorgt wordt er nu een nieuw vliegveld gebouwd waarbij ook grond en delen van vliegveld Berlin- Schönefeld gebruikt worden. Dit nieuwe vliegveld zal vliegveld Berlin-Brandenburg gaan heten en als dit vliegveld klaar voor gebruik is wordt dat het enige vliegveld in Berlijn. De andere vliegvelden zullen dus gesloten worden als het nieuwe vliegveld in gebruik wordt genomen, dit zal waarschijnlijk in 2014 plaatsvinden. Voor een vlucht naar Berlijn kun je in Nederland terecht op de luchthavens van Eindhoven en Amsterdam. Via Eindhoven Airport of Schiphol ben je binnen ongeveer een uur en twintig minuten in Berlijn. Vergelijk dat maar eens met de auto, want daar doe je zo 6 uur over.

Vliegtickets Berlijn vergelijken

Vliegtickets BerlijnJe kunt jouw tickets voor een vlucht naar Berlijn makkelijk zelf via het internet boeken. Dit is tegenwoordig zo makkelijk dat je jouw vlucht binnen 5 minuten kunt boeken. Je kunt natuurlijk ook naar een reisbureau toestappen om hen jouw vlucht te laten regelen. Zij kunnen dan ook meteen het verblijf voor je in Berlijn regelen. Vliegtickets Berlijn zijn goedkoop vanwege de kleine afstand.

Sightseeing Berlijn

Een grote publiekstrekker is natuurlijk de Berlijnse muur die de stad een tijd lang in tweeën heeft gedeeld. De muur van 3,6 meter hoog en 45 kilometer lang verdeelde Berlijn lange tijd in West en Oost Berlijn. Na de val van de muur en de hereniging van West en Oost Berlijn is de muur bijna helemaal gesloopt. Bij de East Side Gallery kun je nog een stuk van de muur van 1316 meter lang vinden die in 1990 is beschilderd door vele kunstenaars. Zo kun je nog een beetje een goed beeld krijgen van de muur die de stad zo lang in tweeën heeft gedeeld.

Tijdens de periode dat de stad in tweeën was gedeeld kon je via checkpoints wel van de ene kant naar de andere kant komen. Het derde checkpoint is checkpoint Charlie, en dit checkpoint is behouden gebleven voor de stad. Veel toeristen vinden dit een belangrijke plek om te bezoeken tijdens hun verblijf in Berlijn om zo nog wat van het verleden mee te krijgen. Ook een bezoek aan het Mauermuseum is een aanrader waar je van alles over de checkpoints en Berlijnse muur te weten kunt komen.