Vliegtickets Istanbul

Wanneer je er even tussen uit wilt kun er eens over nadenken om de Turkse stad Istanbul te bezoeken. Istanbul is een stad die je veel te bieden heeft en bovendien ook een plaats waar je echt tot rust kunt komen. In de zomermaanden ligt de temperatuur in deze stad gemiddeld rond de 28 graden Celsius. Ook in de winter is het nog goed uit te houden in Istanbul omdat de gemiddelde temperatuur dan rond de 10 graden Celsius ligt. Er is een klein tijdsverschil tussen Nederland en Istanbul, want in Istanbul is het 1 uur later dan in Nederland. Goedkope vliegtickets Istanbul zijn er in overvloed.

Voordelige vliegtickets Istanbul

Vliegtickets IstanbulAls je op zoek bent naar vliegtickets voor een vlucht naar Istanbul dan doe je er verstandig aan om het internet af te zoeken. Op een site zoals cheaptickets.nl kun je erg gemakkelijk de verschillende aanbiedingen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en zo zoeken naar een goedkope vliegticket. Je moet dan wel zelf het verblijf regelen in de stad Istanbul, maar als je dit te veel werk vind dan is er nog een andere mogelijkheid. Je kunt namelijk ook bij een reisbureau terecht voor het boeken van vliegtickets en een hotel of appartement. Het reisbureau zorgt er dan voor dat je een plek hebt om te overnachten en dat de vliegtickets Istanbul geboekt worden.

Bezienswaardigheden Istanbul

Istanbul is een van de vele wereldsteden in de wereld en voor bijna iedereen is hier wel wat interessants te vinden. Als je hier heen wilt gaan reizen om museums of kerken te bezoeken dan is dat ook zeker een mogelijkheid in Istanbul. Er zijn maarliefst meer dan 500 museums, paleizen, kerken en moskee├źn. Ook wanneer je erg van winkelen houdt kun je eens een bezoek aan Istanbul brengen. Dan kun je naar het grootste overdekte winkelcentrum van Europa gaan, het Akmerkez winkelcentrum dat in de wijk Etiler ligt. Een bezoek aan de Grand Bazaar is een ware happening omdat er daar honderden kleine winkeltjes te vinden zijn. Al deze winkeltjes hebben een typische Oosterse sfeer en dat moet je een keer meegemaakt hebben. Het Topkapi paleis is een ware toeristische attractie geworden terwijl het vroeger nog bewoond werd door verschillende sultans. Je kunt hier bijna elke dag terecht voor een rondleiding door het paleis. En wat je dan te zien krijgt is hoe het verblijf van de diverse sultans er uit zag. In het paleis is er ook nog een schatkamer waar onder andere twee smaragden van 3,5 kilo per stuk te vinden zijn en een 84 karaats diamant.