Vliegtickets Rome

Soms is een vakantie of een weekendje weg precies wat je nodig hebt om even goed tot rust te komen en even weg van het dagelijkse leven te zijn. Omdat het een flink aantal kilometers reizen is naar de Italiaanse stad Rome wordt er vaak voor het vliegtuig als vervoersmiddel gekozen omdat dit de snelste optie is. Goedkope vliegtickets Rome zijn ook zeker beschikbaar als je naar Rome zult reizen met aankomst op de luchthaven Rome Fiumicino. Dit vliegveld ligt net buiten de stad Rome zelf op een afstand van ongeveer 34 kilometer van het centrum van de stad. Er wordt op deze luchthaven gevlogen vanaf Amsterdam (KLM, Alitalia en easyjet) en Rotterdam (Transavia).

Vliegveld Rome

Vanaf het vliegveld in Rome kun je met verschillende vervoersmiddelen naar de stad Rome toe reizen. Zo kun je er voor kiezen om met de trein richting het centrum van de stad te reizen. Dit is een goede mogelijkheid want elk half uur vertrekt er een trein richting het centraal station van Rome. Een nog goedkopere manier als de trein is door per bus richting Rome te reizen. Voor een enkele reis betaal je 4 euro en je wordt dan ongeveer binnen een uur bij het centraal station in de stad Rome afgezet. Als je van de taxi gebruik wilt maken kun je dat natuurlijk ook doen. Voor een ritje naar het centraal station ben je al snel een bedrag rond de 50 euro kwijt. Ook heb je de mogelijkheid om op het vliegveld auto’s huren voor de dagen dat je in Italië zult verblijven.

Things to do

Wanneer je hebt besloten de reis naar Rome met kinderen te gaan maken dan kun je de kinderen vermaken door eens een bezoek te brengen aan de dierentuin Bioparco of het Explora kindermuseum. Als je alleen of enkel met volwassenen personen bent dan kun je natuurlijk gaan genieten van de vele pleintjes en restaurants in Rome. Maar als je in Rome bent geweest moet je natuurlijk ook wel een bezoek hebben gebracht aan het colosseum. Dit is een oud bouwwerk dat vroeger als theater gebruikt werd maar nu een attractie op zich is. Ook Vaticaanstad is een aanrader om te bezoeken, dit is namelijk het kleinste staatje van de hele wereld dat toebehoort aan de Paus.

Vliegtickets Rome vergelijken

Vliegtickets RomeVoor het vergelijken van vliegtickets Rome kun je natuurlijk terecht bij een reisbureau die deze vliegtickets gemakkelijk voor je kunnen regelen. Als je ook nog een hotel wilt boeken in de stad Rome dan is dat de makkelijkste optie omdat je dan zelf niet veel hoeft te regelen. Wanneer je bijvoorbeeld familie gaat bezoeken in Rome dan kun je natuurlijk ook alleen de vliegtickets kopen bij een aanbieder van vluchten. Als je dit zelf gaat doen dan kun je dat het beste via internet doen. Zo kun je ook de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en zo het goedkoopste ticket scoren.