Vliegveld Eelde

Ook vanaf Groningen kun je op pad gaan richting jouw vakantie of een zakenreis. Het vliegveld dat in Groningen ligt is het vliegveld Eelde ook wel eens Groningen Airport Eelde genoemd. Dit is een klein vliegveld waarvandaan niet heel veel vluchten zullen vertrekken en landen. Maar als je uit de buurt komt dan kan het wel een ideale luchthaven zijn om naar jouw zakenrelatie of vakantiebestemming te vliegen. Dankzij een verlening van de start en landingsbaan van 1.800 tot 2.500 meter in april 2013 kunnen de vliegtuigen meer brandstof vervoeren en zo dus tot een verdere bestemming vliegen zonder bij te hoeven tanken. Dit houdt onder andere in dat er grotere vliegtuigen op Groningen Airport Eelde kunnen landen en opstijgen en dat er meer passagiers vervoerd kunnen worden.

Vluchten vanaf vliegveld Eelde

Je kunt via vliegveld Eelde reizen naar diverse bestemmingen voor een vakantie of voor bijvoorbeeld een zakenreis. Zo zullen de vliegtuigen die opstijgen vanaf Airport Eelde je naar 7 verschillende landen kunnen brengen waaronder Spanje, Turkije, Italiƫ, Oostenrijk en Griekenland. Niet alle vluchten die vanaf Airport Eelde vertrekken gaan ook werkelijk rechtstreeks naar hun bestemming. Vaak hebben vluchten vanaf Airport Eelde nog een tussenlanding. Ook zijn sommige vluchten alleen in een bepaald seizoen te boeken zoals bij vluchten naar Oostenrijk het geval is. Je kunt dan naar Salzburg of Innsbruck vliegen om te genieten van jouw wintersportvakantie.

Airlines vanaf vliegveld Eelde

Er zijn eigenlijk niet zo veel aanbieders van vluchten vanaf Groningen Airport Eelde. Zo bieden alleen Corendon Airlines, Ryanair en Transavia vluchten aan vanaf Groningen Airport Eelde. Vanaf het vliegveld in Groningen worden er vluchten georganiseerd richting veelal zonnige bestemmingen. Zo kun je vanaf Groningen vliegen naar Antalya en Daleman als je Turkije als vakantiebestemming hebt. Naar Gerona, Mallorca, Gran Canaria, Malaga of Tenerife in Spanje. Heraklion of Kos wanneer je naar Griekenland wilt gaan of Faro als Portugal de vakantiebestemming wordt. Ook naar Milaan kun je vliegen als je naar Italiƫ wilt. In het winterseizoen kun je dus ook naar Innsbruck of Salzburg vliegen voor jouw wintervakantie.

Vervoer naar vliegveld Eelde

Voor vervoer naar de vluchthaven kun je gebruik maken van het openbaar vervoer of een taxi. Er gaat een buslijn vanaf Groningen centraal station richting vliegveld Eelde. En een taxibedrijf kun je natuurlijk heel gemakkelijk via het internet vinden. Je kunt ook zelf met de auto naar het vliegveld komen en de auto op de parkeerplaats van het vliegveld parkeren. Vooraf reserveren is niet nodig want je kunt je auto altijd kwijt op de parkeerplaatsen.