Vliegveld Eindhoven

Als je even lekker op vakantie wilt gaan dan kun je daarvoor natuurlijk het beste het vliegtuig als vervoersmiddel gebruiken. Zo ben je het snelst op de plaats van bestemming en hoef je niet hele dagen te reizen met een auto of een bus. En bovendien is het vliegveld recentelijk nog uitgebreid waardoor er een nieuwe terminal is aangebouwd bij het vliegveld en er is ook een nieuw hotel gerealiseerd. Dat is wel zo prettig als je een vroege vlucht hebt en niet echt uit de buurt komt zodat je in de buurt van het vliegveld kunt overnachten. Door deze uitbreiding verwacht vliegveld Eindhoven Airport de passagiersgroei tot 2020 aan te kunnen.

Vluchten vanaf vliegveld Eindhoven

Het vliegveld van Eindhoven is een veel kleiner vliegveld dan het vliegveld Schiphol dat zich in Amsterdam bevindt. Ondanks dit feit wordt er toch vaak door mensen gebruik gemaakt van Eindhoven Airport als vertrek of landing plaats voor vliegvakanties. De vluchten die van Eindhoven Airport vertrekken gaan vrijwel alleen maar naar bestemmingen op het Europese continent. Als je op vakantie wilt gaan buiten Europa, dan moet je dus alsnog kiezen voor Schiphol als vliegveld. Er vliegen 8 verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf vliegveld Eindhoven naar maar liefst 66 verschillende bestemmingen. Onder de luchtvaartmaatschappijen bevinden zich de vakantieaanbieders zoals Thomas Cook en Arke Fly, voor de lijndiensten kun je gebruik maken van onder andere Transavia (ook vakanties) en Ryanair.

Vervoer naar vliegveld Eindhoven

Het vliegveld is in principe goed te bereiken en ligt op zo een kwartiertje a twintig minuten rijden vanaf het centrum van vliegveld Eindhoven. Je kunt hier natuurlijk naartoe reizen met jouw eigen auto, je kunt de auto tijdens de vakantie ook nog eens parkeren in de buurt van de luchthaven tegen een vergoeding. Ook met het openbaar vervoer kun je goed op Eindhoven Airport komen omdat er meerdere buslijnen naar het vliegveld gaan. Als je in de buurt van het vliegveld woont kun je natuurlijk ook gebruik maken van een taxi om het vervoer naar en van het vliegveld te regelen. Ook zou je jezelf af kunnen laten zetten door een vriend of vriendin.

Parkeren vliegveld Eindhoven

Als je besluit om zelf met de auto te gaan dan kun je jouw auto vaak erg goed kwijt op een van de parkeerplaatsen van het vliegveld. Als je zeker van een plekje voor jouw auto wilt zijn kun je het beste even van tevoren jouw plek reserveren tegen een vergoeding van 4 euro per dag. Zo ben je er van tevoren al zeker van dat je jouw auto kunt parkeren in de buurt van het vliegveld Eindhoven.