Vliegveld Rotterdam

Er zijn in Nederland nog meer luchthavens dan alleen maar het grote Schiphol. Zo heb je ook vliegvelden in Eindhoven, Groningen en Rotterdam. Deze vliegvelden zijn stuk voor stuk wel een flink stuk kleiner dan luchthaven Schiphol in Amsterdam maar het kan je natuurlijk wel flink wat tijd kosten als je naar Amsterdam af moet reizen voor je vlucht. De vluchten die vertrekken vanaf het vliegveld Rotterdam kunnen je naar een groot deel van Europa vervoeren en enkele bestemmingen liggen zelfs buiten Europa. Ook is het vliegveld gebruiksvriendelijk voor veel mensen en zo ook voor de mindervalide mensen op de wereld. Mensen in een rolstoel kunnen overal op het vliegveld komen en dus net als alle andere mensen van de diensten gebruik maken.

Faciliteiten vliegveld Rotterdam

Er zijn ook winkels in het vliegveld Rotterdam, zo heb je in de passagehal een AKO shop waar je nog even wat spullen kunt kopen voordat je op vakantie of een zakenreis gaat. Je kan daarbij denken aan kranten, boeken of tijdschriften. Maar ook allerlei andere artikelen zijn te verkrijgen in deze AKO shop zoals plattegronden, wegenkaarten, reisgidsen en andere accessoires. Als je langs de douane bent gegaan kun je nog een winkel vinden dit is de Rotterdam Airport shop. Dit is een Tax Free winkel waar je een uitgebreid assortiment kunt vinden. Je kunt hier onder andere sigaretten, luchtjes, drank, reisbenodigdheden, sieraden of cadeaus kopen. Ook beschikt het Rotterdamse vliegveld over een panorama terras waar je de opstijgende en landende vliegtuigen kunt bekijken of gewoon even lekker relaxen.

Ook voor een hapje of een drankje kun je prima terecht op het vliegveld Rotterdam. Er zijn in de passagehal twee restaurants waar je even een hapje kunt eten of genieten van een bakje koffie of een ander drankje. In de vertrekhal kun je dat natuurlijk ook doen want daar zijn zelfs vier restaurants/barretjes te vinden. Je kunt hier wat eten bij een zelf service restaurant, een sandwichcorner, een espressobar of lekker op het terras zitten.

Als je voor de controle gebruik wilt maken van het Wifi-netwerk moet je hier voor betalen, maar na de controle wordt de internetverbinding gratis aangeboden. Dat kan met jouw eigen laptop of PDA maar je kunt ook van een van de computers die altijd op het vliegveld aanwezig zijn gebruik maken. Je kunt ook rustig de luier van jouw kind verschonen in de baby verzorg kamer of jouw bagage in een kluis doen als je daar even niet op wilt letten.