Voordelen van flexibel reizen

Het is een groot voordeel als u in staat bent om op flexibele tijden en dagen te vliegen omdat de prijzen van vliegtickets sterk uiteen kunnen lopen.

Ochtend- of avondvluchten

De meeste reizigers willen op aangename tijdstippen vliegen, grofweg van 9:00 tot 17:00 zodat het vliegen niet ten koste van de nachtrust gaat. De vraag naar vliegtickets op deze tijdstippen is dan ook erg groot, waardoor de prijzen van de vliegtickets ook hoog zijn.

Weekendvluchten

Afhankelijk van de bestemming kunnen weekendvluchten veel duurder zijn dan vluchten gedurende de week. Dit geldt met name voor populaire bestemmingen voor toeristen aangezien deze graag in het weekend willen reizen, van donderdag tot en met zondag. Over het algemeen zijn de vliegtickets op maandag het goedkoopst en worden de vliegtickets daarna dagelijks duurder.

Vakantievluchten

In de maanden juni tot en met augustus vliegen er dagelijks vliegtuigen naar de populaire vakantiebestemmingen. Als u ook in die periode naar een vakantiebestemming wil vliegen moet u er rekening mee houden dat de prijs van de vliegtickets in die periode hoger is.

Lastminutes

Als u niet gebonden bent aan een vaste vertrekdag en misschien ook de exacte bestemming nog niet weet loont het erg om een lastminute te boeken bij een reisorganisatie. De lastminute worden een week voor de vertrekdatum bekend en zijn in kranten, folders en op de websites zelf te vinden. De reisorganisatie garanderen aan de luchtvaartmaatschappijen en de accommodaties een bepaalde afname. Als de vraag door de reizigers vervolgens achterblijft bieden de reisorganisaties de vliegreizen tegen dumpprijzen aan. Goedkope lastminutes zijn bijvoorbeeld te boeken bij Corendon en Arkefly.